Pagina afdrukken

Welkom op de website van Speeltuinvereniging Kindervreugd.

Speeltuinvereniging Kindervreugd is opgericht op 10 november 1967 door enkele bewoners van Helwijk, door het inrichten van een speeltuin en het organiseren van speldagen. Daaruit is Speeltuinvereniging Kindervreugd ontstaan: een speeltuinvereniging die is uitgegroeid tot een grote organisatie, die de leefbaarheid in Helwijk bevordert en inmiddels zes afdelingen telt, te weten:

  • Gemeenschapshuis “De Blokhut”;
  • Jeugdwerk Helwijk;
  • Kindervakantie Speelweek Helwijk;
  • Jeugdtoneelgroep Fame;
  • Senioren Helwijk;
  • Feestweek Helwijk

Al deze afdelingen werken onder verantwoording van Speeltuinvereniging Kindervreugd en hebben allen hetzelfde doel, namelijk: voor kinderen en volwassenen educatieve recreatie mogelijk maken en de onderlinge sociale contacten bevorderen.
Speeltuinvereniging Kindervreugd wordt gestuurd door een bestuur van zes personen, te weten een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en overige bestuursleden. Zij trachten het doel van de speeltuinvereniging te bereiken door het openstellen van een speeltuin, die dagelijks is geopend van zonsopgang tot zonsondergang, het organiseren van tal van activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteitsbeoefening en het organiseren van tal van andere activiteiten, zoals kaartavonden voor volwassenen, een jaarlijks Sinterklaasfeest, themafeesten, een carnavalsavond enz.
Om al deze activiteiten te bekostigen, worden weer tal van andere activiteiten georganiseerd, waaronder een boeken- en platenmarkt, twee groots opgezette rommelmarkten, een kerstmarkt en diverse bingoavonden.

Om deel te kunnen nemen aan deze activiteiten moet men lid zijn van Speeltuinvereniging Kindervreugd.

Een lidmaatschap geldt voor het hele jaar en het hele gezin.

Speeltuinvereniging Kindervreugd telt ruim 200 leden en  ruim 100 vrijwilligers die alle activiteiten in de kern Helwijk mogelijk maken.

Van alle activiteiten wordt maandelijks een programma gemaakt, dat huis aan huis verspreid wordt in Helwijk en/of per e-mail wordt verzonden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.svkindervreugd.nl/