Speeltuinvereniging Kindervreugd sluit geweldig zomerseizoen af

Zaterdag 18 augustus jl. organiseerde Speeltuinvereniging Kindervreugd de jaarlijkse sport- en speldag. Hiermee is het zomerprogramma weer tot een einde gekomen. We mogen terugkijken op een geweldig seizoen, natuurlijk door het mooie weer maar zeker ook door alle mensen die op welke manier dan ook hun steentje bijgedragen hebben.

Voor alle kinderen was deze dag een mooie waardebon en een herinneringsvaantje te verdienen en voor de drie winnaars in elke leeftijdscategorie was een mooie beker beschikbaar. Dit jaar mochten de kinderen tussen de middag lekker pannenkoeken blijven eten, zodat ze er daarna weer vol tegenaan konden. Het was een gezellige dag met enthousiaste kinderen en toeschouwers, mooi weer en knappe sportieve prestaties.

Aan het einde van de sport- en speldag vond de trekking van de zomerverloting plaats. De uitslag hiervan is elder in de Ster te vinden.

s Avonds om 19.00 begon de kinderdisco. DJ Jeroen van Beveren maakte er een swingend feest van. Tijdens de kinderdisco vond de prijsuitreiking plaats.

De prijswinnaars zijn:

0 t/m 5 jaar
1e prijs Pepijn Oudesluijs
2e prijs Jarrion Peterson
3e prijs Mercedes Kreeft

6-7 jaar
1e prijs Gijs Marijnissen
2e prijs Johan Breure
3e prijs Sebastiaan Dullens

8-9 jaar
1e prijs Fenne Marijnissen
2e prijs Virginia van Wijk
3e prijs Ryano Tileman

10-11 jaar
1e prijs Nienke Vergunst
2e prijs Tijs Deijkers
3e prijs Sanne Knook

12+
1e prijs Patrick Voet
2e prijs Marleen Konings
3e prijs Nolan van der Laan

Ook vond de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd plaats. De ballonnen waren tijdens de eerste sport- en spelavond door de kinderen opgelaten. Dit jaar waren meerdere kaartjes teruggestuurd en de ballon van Serena van Wijk had de grootste afstand afgelegd, namelijk 591 kilometer.

Na de kinderdisco ging het feest natuurlijk door en vonden de prijsuitreikingen van de luchtbukskampioenschappen en de jeu de boules kampioenschappen plaats.

Op de schietbaan werd natuurlijk weer gestreden om het Helwijks kampioenschap, dit jaar voor het eerst onder de bezielende leiding van Jan Vijfhoek. Bij de dames wist Nelleke van der Boon de titel te behalen met maar liefst 52 punten. Op de tweede plaats eindigde Cora Voet met 46 punten en op de derde plaats Patricia Deijkers met 45 punten.
Bij de heren ging Bram Nouwen er met de titel vandoor. Hij schoot 53 punten. Gunther Strauss eindigde als tweede met 51 punten en de derde plaats was voor Luc Roodenburg met 48 punten.

Dit jaar is ook voor het eerst een jeu de boules competitie opgezet, onder leiding van Dirk en Ien den Hollander. De finale werd tijdens de sport- en speldag gespeeld en Mario Marijnissen Sr kwam als winnaar uit de bus. Op de tweede plaats eindigde Gerrit den Hollander en Dirk den Hollander werd derde.

Speeltuinvereniging Kindervreugd dankt iedereen voor hun inzet en aanwezigheid. We mogen weer terugkijken op een fantastisch zomerseizoen.