Skip to content
Roparun2
roparun-1140x610

 

Doorkomst 20 mei 2024

Doorkomst Helwijk

Langs de route van de Roparun worden allerlei leuke en gezellige doorkomsten georganiseerd. Deze doorkomsten zijn enorm belangrijk voor Roparun, vooral voor de teams. De sfeer, de gezelligheid, het gevoel, eigenlijk de totale beleving geeft de teams een welkom steuntje in de rug, zij putten daar kracht uit om vol te houden en weer door te gaan.

De doorkomst in Helwijk vind plaats op 2e pinksterdag rond de klok van 06.00 uur totdat de laatste deelnemers voorbij zijn.

FILE-20190109-1206N85BXXQZ1NA1

Roparun team Willemstad in Touch

Het Willemstadse team Wit neemt ook deel aan de Roparun. Zij leveren ieder jaar een sportieve prestatie met als doel geld op te halen voor mensen met kanker.

Het Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en begeleiding, zoals chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.

ROPARUN

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.