Skip to content
Speeltuinvereniging Kindervreugd Helwijk

Helwijk's ruig

Voor het 70 jarig bestaan van Helwijk, dat in augustus 2024 wordt gevierd is er door Brouwerij de Toekomst in Fijnaart een exclusief bier gebrouwen.

Omdat Helwijk in de Ruigenhil polder ligt noemen
we het bier “Helwijk’s RUIG”

En omdat er in de ruigenhil veel perenteelt voorkomt hebben wij een vleugje peer toegevoegd aan het “Helwijk’s RUIG”

Ruig, een bier met historische wortels.

Na de inpoldering van polder de Ruigenhil in 1564 werd het gebied ontgonnen en werd het gebied verdeeld in 45 kavels en daarbij behorend volgerland.

Waar nu de panden Helsedijk 63 en 65 tegen de snelweg staan verrees al snel een buitenplaats “Helwijck” genaamd met lanen, boompartijen én fruitbomen van wat we nu historische fruitrassen noemen.  Ook bij de boerderijen elders in de polder, o.a. bij “Moria” werden fruitbomen geplant.

Nog steeds zijn er in de Ruigenhilse polder boomgaarden te vinden waar nu op moderne wijze peren worden gekweekt.

De unieke smaak van peren uit de Ruigenhil vormen nu de basis voor dit unieke bier.

De-Toekomst

Wij zijn een kleinschalige brouwerij die zich onderscheidt door de hoge kwaliteit van onze producten. Met Martijn’s achtergrond als chemisch technoloog wordt alles nauwkeurig gemeten en is er veel aandacht voor automatisering. Met passie en enthousiasme zijn we de brouwwereld ingesprongen.

In het mooie Fijnaart brouwen we batches van 500 tot 1.000 liter in onze eigen brouwerij. Dit stelt ons in staat om onze recepten te optimaliseren en nieuwe bieren te creëren. Naast ons eigen merk ‘De Toekomst’, produceren we ook bieren voor andere brouwerijen en bedrijven. We stellen graag onze deuren open voor nieuwe samenwerkingen en zijn trots op elk bier dat onze deuren verlaat.

Onze bieren zijn voornamelijk toegankelijk met een Belgisch karakter. Echter, de afgelopen jaren zijn we steeds meer aan het experimenteren met infused bieren en barrel aged bieren. Momenteel rijpt er maar liefst 4.000 liter bier in houten vaten. En niet te vergeten, onze infused bier Rascal Tripel is bekroond met de prestigieuze titel ‘Lekkerste Bier van Brabant’ in september 2023. Een prachtige bekroning op ons werk!

Helwijk's RUIG

"Helwijks RUIG" een perfect cadeau

Helwijks Ruig, ons exclusief speciaal bier
met een vleugje peer,
gebrouwen door Brouwerij de Toekomst in Fijnaart

6 flesjes in een biertas voor €20,00

Een perfect cadeau voor bijvoorbeeld Vaderdag
of andere gelegenheden!