Skip to content
2018-07-Sport-en-spel-185

Sport- en spelactiviteiten

Ieder jaar organiseert Speeltuinvereniging Kindervreugd tijdens de zomervakantie (regio Zuid) sport- en spelactiviteiten voor jong en oud.

 

Sport- en spelavonden

Elke woensdagavond tijdens de zomervakantie vindt er een sport- en spelavond plaats. Tijdens deze avonden worden er vijf spellen gespeeld waarbij per spel punten te behalen zijn. De sport en spelavonden zijn bedoeld voor de jeugd vanaf 3 jaar t/m 14 jaar. De groepen worden onderverdeelt in groep 3 t/m 5 jaar, 6/7 jaar, 8/9 jaar, 10/11 jaar en 12+. Deze groepen strijden onderling voor de 1e, 2e en 3e plaats. De winnaars ontvangen een waardebon die te besteden is bij Vestingshop Repro te Willemstad en De Topshopper te Fijnaart. De sport- en spelavonden vangen allen aan om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Inschrijven voor deze avonden kan tijdens de avond vanaf 18.00 uur. Tussendoor worden de kinderen getrakteerd op limonade.

Sport- en spelavonden 2024

  • Woensdagavond 10 juli
  • Woensdagavond 17 juli
  • Woensdagavond 24 juli
  • Woensdagavond 31 juli
  • Woensdagmiddag 7 augustus
    (tijdens Feestweek Helwijk)
  • Woensdagavond 14 augustus

Sport- en speldag

Op de laatste zaterdag van de zomervakantie organiseren we de jaarlijkse sport en speldag. Tijdens deze dag worden er elf spellen gespeeld waarbij per spel punten te behalen zijn. De sport en speldag is bedoeld voor de jeugd vanaf 3 jaar t/m 12+. De groepen worden onderverdeelt in groep 3 t/m 5 jaar, 6/7 jaar, 8/9 jaar, 10/11 jaar en 12+. Deze groepen strijden onderling voor de 1e, 2e en 3e plaats. Deze winnaars ontvangen tijdens de prijsuitreiking een standaardje (bokaal). Verder ontvangen alle deelnemers een waardebon met een geldbedrag dat gerelateerd wordt aan het aantal behaalde punten dat die dag gehaald is. Ook deze waardebonnen zijn weer te besteden bij Vestingshop Repro te Willemstad en De Topshopper te Fijnaart. De sport- en speldag vangt aan om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Opgeven voor de sport en speldag kan tijdens de laatste sport- en spelavond of op de dag zelf vanaf 10.30 uur. Tussen de middag krijgen de kinderen en leiding eten en tussendoor drinken en een versnapering.

Sport- en speldag 2024: 17 augustus

 

*De sport- en spelavonden(dag) zijn alleen toegangkelijk voor leden van Speeltuinvereniging Kindervreugd. Niet leden betalen € 5,- voor een dagdeel.

 

Rad van avontuur:
Tijdens de sport- en spelactiviteiten draait ter bestrijding van de onkosten de gehele avond het rad van avontuur. Er worden dan tegen een klein bedrag lootjes verkocht, waarmee leuke kleine prijsjes te winnen zijn.

Logo-luchtbuks

Helwijkse Luchtbuks-kampioenschappen

Luchtbuksvereniging Helwijk organiseert tijden de sport- en spelavonden het schieten met een luchtbuks op de vrije baan en de Helwijkse luchtbukskampioenschappen. Op de vrije baan kan er per avond geschoten worden, waarbij de winnaar van de avond een taart kan verdienen. Tevens kan er per avond geschoten worden voor de titel “Helwijkse kampioen”. De 5 beste schutters bij zowel de dames als de heren gaan door naar de finaleronde die plaats vind tijdens de sport- en speldag. De beste drie schutter zullen uiteindelijk een prijs winnen in de vorm van een bokaal. De nummer 1, krijgt de titel Helwijkse kampioen Luchtbuksschieten. Om voor deze titel in aanmerking te komen dient er wel deelgenomen te worden aan zes avonden (inhalen tijdens vakantie kan). De Luchtbukswedstrijden beginnen om 19.00 uur. Aanmelden voor de Helwijkse kampioenschappen kan via onderstaand aanmeldformulier.
*Iedereen mag hier aan meedoen vanaf 16 jaar en ouder.   

 
Koersbal

Helwijkse Jeu de Boules en Koersbal-kampioenschappen

Jeu de Boules en Koersbalclub Helwijk organiseert tijdens de sport- en spelavonden de Helwijkse Jeu de Boules en Koersbal-kampioenschappen. Iedere woensdagavond tijdens de sport- en speldag wordt er Jeu de Boules en Koersbal gespeelt waarbij de winnaar van de avond naar huis gaat met een taart. Tijdens de sport- en speldag vind er de finale plaats waarbij de beste drie een prijs winnen in de vorm van een bokaal. De nummer 1, krijgt de titel Helwijkse kampioen Jeu de Boules of Koersbal.
Aanmelden voor de Jeu de Boules of Koersbal-kampioenschappen kan via onderstaand aanmeldingsformulier. De Jeu de Boules en Koersbal wedstrijden beginnen om 19.00 uur.
*Iedereen mag hier aan meedoen vanaf 15 jaar en ouder.

 
logo-biljart

Helwijkse Biljart-kampioenschappen

Biljartvereniging De Blokhut organiseert de Helwijkse biljartkampioenschappen tijdens de sport- en spelavonden (bij meerdere wedstrijden kan ook de donderdag en vrijdagavond worden toegevoegd). Opgeven hiervoor kan een week vooraf aan de 1e sport en spelavond. Er zal dan een wedstrijdschema worden opgesteld met de opgegeven deelnemers die dan tegen elkaar zullen gaan strijden voor de 1e, 2e en 3e plaats. De nummers 1, 2 en 3 spelen dan tijdens de sport en speldag voor de uiteindelijke 1e, 2e en 3e plaats. Zij winnen allen een bokaal, maar de nummer 1, krijgt de titel Helwijkse kampioen biljarten. De biljartkampioenschappen beginnen iedere avond om 19.30 uur Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

 

Vrijwilligers:
Voor de sport- en spelactiviteiten zijn vele vrijwilligers nodig om dit allemaal plaats te kunnen laten vinden. Denk hierbij aan; groepsbegeleiding, spelbegeleiding, verkoop van loten en andere hand- en spandiensten. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.