wijkklus
wijk-bus

Klik op de knop voor de, Wijkbus naam Enquete en geef je favoriete naam voor de wijkbus op.

Ben jij handig en heb je soms wat tijd over?

Het lukt sommige mensen niet zo goed meer, om zelf het gras te maaien of een schilderijtje op te hangen.
Wil jij ze helpen met deze eenvoudige klusjes?
Geef je dan op voor Wijkklus.

Waarom ouderen helpen met klusjes ?
Steeds meer ouderen willen zo lang mogelijk thuis wonen, in de eigen vertrouwde omgeving.
Net zoals in ieder huis, moeten daar vaak allerlei klusjes gedaan worden.

Niet alle ouderen hebben (nog) een netwerk met mensen die hen hierbij kunnen helpen. Kinderen of familie wonen niet altijd in de buurt.

Veel ouderen voelen zich ook eenzaam. Dit is één van de grootste problemen die spelen op latere leeftijd. Een probleem waar ook iets aan kan gebeuren als men eens een klusje doet of een dienst aanbiedt.

Welke klusjes ?

• Schilderklusje
  • Tuinieren
  • Diverse reparaties in of aan de woning
  • Schilderijtje ophangen e.d.
  • Boodschappen doen
  • Vuilniszak wegbrengen
  • Vervoer naar ….
  • Etc.

Wie zijn wij ?
Speeltuinvereniging Kindervreugd wil i.s.m. Surplus een netwerk opzetten van buurtbewoners die op vrijwillige basis een keer een momentje vrij kunnen maken voor onze buurtbewoners om één van bovenstaande klussen/diensten uit te voeren.
Wij zoeken hiervoor handige mensen, maar net zo belangrijk is het maken van een gezellig praatje.

Interesse?
Ben je behulpzaam, betrokken bij de buurt en heb je wat tijd over voor je medemens?
Meld je dan aan via info@svkindervreugd.nl of 0168-472978 of vul uw gegevens in op het formulier en klik op verzenden.
Geef wel aan welke klus of dienst bij je past.
Na aanmelding houden we je natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ik meld mij graag aan als vrijwilliger van Wijkklus
voor klusjes of diensten voor onze ouderen:

Thuis blijven is niet nodig, maak gebruik van de Wijk-bus!

Bent u wat minder-mobiel en heeft u vervoer nodig?

De wijk-bus is bedoelt voor het ritje naar de kapper, een afspraak bij de dokter, de fysio een boodschap doen bij de supermarkt of gewoon even bij iemand op visite.

Maak gratis gebruik van de Wijk-bus.

• De elektrische wijkbus wordt bestuurd door vrijwilligers.
    • Vervoer is mogelijk tussen Helwijk en Willemstad en een aangegeven straal als buitengebied.
    • De wijkbus biedt ruimte aan zes passagiers met mogelijk een rollator,
      opvouwbare rolstoel en/of boodschappentassen.
    • De wijkbus brengt u van A naar B (en weer terug) volgens onderstaande spelregels.
    Spelregels (1)

Onze spelregels

Onze doelstellingen zijn

• Het leveren van een bijdrage ter voorkoming van eenzaamheid van kwetsbare inwoners in de kernen Helwijk, Willemstad en een aangegeven straal als buitengebied door het realiseren en aanbieden van gratis vervoer met uitsluitend de inzet van vrijwilligers.
    • Deze groep inwoners weer deel uit te laten maken van de samenleving en de drempel naar activiteiten te verkleinen en de deelname hieraan te vergroten.
    • Het verenigingsleven te laten groeien door de drempel van vervoer weg te nemen.

Wordt chauffeur van onze wijkbus

Zoek jij een zinvolle vrijetijdsbesteding, vind jij autorijden leuk en wil je graag je medebewoners helpen? Ben jij een dagdeel per een of twee weken beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs B? Dan staat niets je in de weg om chauffeur van onze wijkbus te worden.

Even wegwijs worden in het elektrisch rijden en je bent er helemaal klaar voor.

Nieuwsgierig geworden?
    Neem dan contact op met Erik Maliepaard, telefoonnummer: 06-21587742.
    Wij verwelkomen je graag als chauffeur van onze wijkbus.

Wordt donateur of sponsor van Wijkklus en Wijkbus

Alle activiteiten van Wijkklus en de inzet van de wijkbus willen we graag gratis houden!
    Dit kunnen we alleen doen door de inzet van vrijwilligers en door middel van subsidies, fondsen, giften, sponsoren en donateurs.

Wordt U donateur?
    Donateur wordt u door een éénmalige of jaarlijke bijdrage van minimaal €10

Bent u een ondernemer en wordt U sponsor?
    Sponsor wordt u door een éénmalige of jaarlijke bijdrage van minimaal €100

U kunt u als donateur of sponsor aanmelden door uw gegevens op 1 van onderstaande formulieren in te vullen.
    Het bedrag wordt dan éénmalig of jaarlijks automatisch van uw rekening afgeschreven.

Opzeggen kan op elk moment via: erik@svkindervreugd.nl of tel. 06-21587742
    Ook voor vragen kunt u bij Erik terecht.

Eenmalige gift

Wilt Wijkklus en Wijkbus wel ondersteunen
    maar geen donateur worden dan zijn wij ook heel blij met uw gift.
    U mag deze storten op ons rekeningnr.:
    IBAN: NL52 RABO 0346 7060 25
    Onder vermelding van: Gift Wijkklus en Wijkbus

Ik wordt donateur

van Wijkklus & Wijkbus

Ik wordt sponsor

van Wijkklus & Wijkbus

Onderstaande fondsen en sponsoren maken bovenstaande activiteiten mogelijk:

Oranje Fonds
        rabobank